swea bangkok

Välkommen till SWEA Bangkok

Välkommen till SWEA Bangkok

6 februari 2016

Till dig som undrar… ”Varför ska jag vara med i SWEA”?

SWEA är en global, ideell organisation som startades i Florida, USA 1979 av en kvinna vid namn Agneta Nilsson

för att främja och sprida svensk kultur, tradition och bevara det svenska språket ute i världen. SWEA är ett nätverk för svenska kvinnor som är bosatta utomlands och har idag 33 avdelningar med totalt 7500 medlemmar runt om i världen varav ca 300 finns i Asien och i Bangkok har vi ca 60 medlemmar. SWEA Bangkok har en styrelse bestående av f n 7 engagerade ledamöter. SWEA arrangerar många trevliga aktiviteter, företags- och kulturella besök, fester, luncher och mycket annat.

Bangkok by Night

Bangkok by Night. Copyright: camilladavidsson.com

2018,

Nytt år, nya möjligheter?

Nyårsafton har alltid varit speciellt för mig. En möjlighet till bokslut och tid för reflektion på året som har gått och planer för året som kommer. Förr hade jag en lång lista på nyårslöften, på allt jag skulle ändra och åstadkomma för att kunna bli en sådan mycket bättre version av mig själv. Med åren som har gått har min självinsikt ökat och min lista har kortats ned betydligt tills idag när det endast finns två viktiga löften till mig själv. 1. Var snäll mot mig själv. 2. Ta alla tillfällen i akt att gå utanför min bekvämlighets zon.

Vem är då jag?

Jag heter Anna Frummerin och har bott i Bangkok i snart två år. Jag flyttade hit och bor här med min underbara familj, min man och våra tjejer på 11 och 14 år. Våra tjejer har den unika möjligheten att gå på en fantastik skola som heter NIST international school.

Jag fullkomligt älskar Bangkok och gjorde det från första dagen. Detta är mycket tack vare, SWEA Bangkok. SWEA Bangkok stod med öppna välkomnande armar och jag fick alla tips, råd och hjälp som jag bara hade kunnat drömma om. Det fanns ett smörgåsbord av olika spännande, givande, roliga och kulturella aktiviteter som jag kunde delta på och jag kunde stilla min rastlöshet, för här fanns det och finns massor av spännande projekt att ta del i. Så förutom ett otroligt stort nätverk, aktiviteter och projekt som jag kunde och kan engagera mig i så har jag fått vänner för livet.

Anna Frummerin ordförande 2018

Anna Frummerin ordförande 2018

Förra veckan var det SWEA Bangkoks årsmöte och jag vill rikta ett stort tack till att få vara SWEA Bangkoks ordförande 2018. Jag vill rikta ett ännu större tack till alla er som var på årsmötet och till alla nya medlemmar. Vilken support för styrelsen och det var och är härligt att få ta del av er inspiration, engagemang och glädje!

När jag blickar tillbaka på 2017 känner jag glädje, vilket bra år SWEA Bangkok har haft. Vi avslutade med 60 stycken medlemmar och vi blir fler och fler medlemmar för varje år. Vi hade en programgrupp som var aktiva och gav ett stort utbud med olika typer av aktiviteter och på olika dagar och tider, vilket visade sig attrahera många medlemmar på samtliga aktiviteter. Vi hade en lyckad kick-off på SWEA Professional som är en undergrupp till SWEA och vi hade en Donation och Sponsringsgrupp som flitigt arbetade och tog fram rekordmånga medlemsförmåner. Det är många som står bakom kulisserna och som gör det möjligt att vi har den fantastiskt bra SWEA avdelningen som vi har här i Bangkok.

Tittar vi framåt på 2018, vi har ett viktigt år framför oss!

Förutom SWEA Bangkoks dagliga verksamhet så kommer SWEA Asien ha sitt regionmöte här i Bangkok. Vi är en stor arbetsgrupp som jobbar med att sätta alla detaljer och planering på plats tills den sista mars. Bocka redan nu in den 25–28 oktober i er almanacka! för det är då det kommer att ta plats. Sedan finns det möjlighet att åka med på efterresan som bär av den 28 oktober till Ayutthaya, Kanchanaburi och River Kwai Rai och kommer vara två övernattningar. All information om regionmötet och efterresan kommer snart att läggas ut på vår hemsida.

Sedan vill jag slå ett varmt slag för SWEA Professional. Vi hoppas på att kunna nå ut även till yrkesarbetande kvinnor här i Bangkok. Vi är många svenskor här, alla med våra olika drömmar och visioner. Vi, SWEA Bangkoks mål är att vi ska finnas till för alla svensktalande kvinnor och kunna bistå med ett stort nätverk, fyllt med aktiviteter och projekt, som känns tilltalande för allas behov och önskemål.

För att knyta ihop säcken, är det ett nytt år med nya möjligheter?

Personligen har jag redan lyckats uppnå ett nyårslöfte och det är att gå utanför min bekvämlighets zon med att vara SWEA Bangkoks Ordförande 2018. Det kommer bli ett otroligt spännande, givande och roligt år!

Jag är dessutom omgiven av ett stort team av fantastiskt duktiga, erfarna, smarta, drivna och härliga kvinnor så jag vet redan nu att vi tillsammans kommer åstadkomma magi 2018.

Jag hoppas att vi ses och hörs snart!

 

Har ni några frågor eller förslag på aktiviteter så tveka inte att höra av er till SWEA:s programgrupp

sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Med vänliga hälsningar

Anna Frummerin

 

, , ,