swea bangkok

Efterresan

På grund av stort intresse för efterresan kan vi i dagsläget tyvärr inte ta emot fler bokningar till efterresan men vi för allt för att få fler hotellrum. Anmäl er gärna till vår VÄNTELISTA genom att skicka ett email till sweakassorbangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com. Ni som anmäler er till väntelistan ska inte betala för det innan det är säkert på att man har fått ett rum.  De som redan bokat och inte betalt ber vi betala in senast den 8 juni, annars släpps platserna till de som skrivit upp sig på väntelistan.

EFTERRESA TILL RIVER KWAI OCH AYUTTHAYA 28-30 OKTOBER

Söndag 28 oktober – Ayutthaya och Bron över floden Kwai

Avresa kl. 8.00 från Novotel Ploenchit. Vi börjar med ett besök i UNESCOS världsarvstad Ayutthaya, som var Siams huvudstad i 400 år och en av världens största och mäktigaste städer under 15-, 16- och 1700-talen. Vi vandrar bland tempelruiner och vår engelsktalande guide berättar om alla krig med ärkefienden Burma. Vi åker vidare genom stora jordbruksbygder med bland annat risfält och sockerrörsplantager mot staden och provinsen Kanchanaburi. Ett fotostopp vid den berömda Bron över floden Kwai är ett måste.

Lunchen serveras ombord på en husflotte som dras av en långsvansbåt. Vi besöker Chong Kai krigskyrkogård och får en inblick i de fasansfulla åren av japansk ockupation under andra världskriget. Många var de krigsfångar som förlorade livet under byggnationen av järnvägen mellan Burma och Thailand. Vem minns inte filmen med Alec Guiness i huvudrollen?

Sista biten av dagen färdas vi med långsvansbåtar till vårt flytande hotell, The Floathouse. Hotellet ligger mycket naturskönt vid den lilla floden Kwai nära den burmesiska gränsen. Middag äter vi på hotellet. Vi njuter av naturen, floden, stillheten och djungelljuden runt- omkring oss. Observera att ingen swimmingpool finns på denna ekovänliga resort.

 

Måndag 29 oktober – Soft Adventure med bambuflottning & tågresa på Dödens Järnväg

Idag väntar en härlig dag i naturens tecken. Området runt floden Kwai består av bambu djungel och vi ska flottas med bambuflottar. Har vi tur får vi se både kungsfiskare och varaner utmed flodkanten. De som önskar kan flyta med strömmen med flottarna och bada i den berömda floden. Efter en trevlig lokal lunch är det dags att pröva på den gamla järnvägen. Vi åker i järnvägsvagnar från krigets dagar och passerar den mest spektakulära delen av järnvägen där rälsen går på höga pålar intill bergväggen ovanför floden. Middag äter vi på hotellet.

 

Tisdag 30 oktober – Rock Valley Hot Spring & Mineral Pools samt återresa till Bangkok

Vi checkar ut på morgonen och beger oss nedför floden till Rock Valley Hot Spring. Under ca 2 timmar njuter vi av bad i olika mineralbassänger. Alla får en sarong att använda (badkläder accepteras inte). Sen beger vi oss åter tillbaka till piren där vår buss väntar. En enkel picknik lunch serveras under resan och vi beräknar vara tillbaka i Bangkok ca kl. 18.30.

 

Boende och priser

Boende på The Floathouse River Kwai. https://www.thefloathouseriverkwai.com/

Boende i dubbelrum: 16000 THB/person
Enkelrumstillägg: 4800 THB/person

Priset inkluderar:

Alla transporter och inträden, engelskspråkig guide, två frukostar, tre luncher och två middagar, bambuflottning, tågresa, spa och alla i övrigt nämnda aktiviteter. Dryck vid måltiderna ingår inte.
Notera: Begränsat antal platser.