swea bangkok

Mars 2018

SWEA Bangkok-Program för mars 2018

Onsdag 7 mars Coffee morning på Jones The Grocer kl. 10.00

Koppla av tillsammans på en fika med trevliga Sweor. Denna månad besöker vi den australienska restaurangen, Jones The Grocer. Här serveras det frukost, lunch och middag. Tripadvisor säger: ‘Best brunch so far in Bangkok’ . Vi provar väl? Hjärtligt välkomna!

Var: Emquartier The Waterfall Quatrtier G level – 651 Sukhumvit Road (lätt att hitta ingång från Sukhumvit 35 alley, nära Gourmet Market)   BTS- Phrom Pong

Anmälan: Bara kom! Ingen anmälan behövs.


L
ördag 10 mars – En afton i Silom kl. 18.00

Aldrig varit i Silom? Inte, men då passar du väl på att hänga med SWEA på en härlig afton fylld med mat, dryck och skratt! Vi träffas på Spanish on 4 där vi frossar i läcker spansk tapas. Maggie’s Choo är också ett måste när vi är i dessa kvarter. Vi är redo, är ni? Alla Sweor med gäster är välkomna.

Var: Spanish on 4, 78, 80 Silom Soi 4, Bangkok 10500 (Happy Hour innan kl.19.00)

http://www.spanishon4.com/   BTS-Sala Deng eller MRT-Si Lom

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast torsdag 8 mars.

 

Onsdag 14 mars – Cykla i Bang Kachao kl. 09.30

Tjejer nu har vi ett sådant där ”måste” igen! Dra på dig dina shorts, snör på dig bekväma skor, grabba hatten och solglasögonen så kör vi. En heldag i området som också kallas ‘The green lung’. Vi åker gemensamt från Klong Toey Port i små båtar över till Bang Kachao Pier, där vi får våra cyklar och kartor (BHT80/cykel och båt transfers). En härlig dag med många intryck.

Vi beställer bord på Bangkok Tree House där vi kan pusta ut och njuta av en alfresco lunch. Vi beräknas vara tillbaka till Klong Toey runt 14.00. Ta med vatten, kontanter och solkräm (cykel har cykel korg) Vi vill också poängtera att inga cykelhjälmar hyrs ut med cyklarna. Vi cyklar på egen risk.

 

Var: Exchange Square (inne i lobbyn vid Starbucks) Snälla, kontakta oss om du kan dela bil/chaufför med andra anmälda. Tusen tack!

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast fredag 9 mars.

 

Måndag 19 mars – Fotokurs med Thomas Engström kl. 18.30

Hur tar man ursnygga foton? Vad då fokusering? Ljus? Inställningar? Skärmdump, vad är det? HJÄLP! Kom till hotell Rembrandt och lär dig riktigt bra knep och tips från Thomas Engström, professionell fotograf med över 40 års erfarenhet. Vi blir serverade en skandinavisk middag (BHT600/pers) och Thomas kommer att lära oss hur man tar bra matbilder. Dessa kort kan man skicka via email till Thomas under middagen. Han kommer att välja ut en bild som faller honom mest i smak och berätta varför. Efter måltiden lär Thomas oss (med hjälp av sin hustru Lena), hur man tar ett bra porträtt. Du har möjlighet att prata ”fotografering” med Thomas under kvällen. Vi tackar Thomas och Lena för deras tid och engagemang. Alla Sweor med gäster är välkomna!

(Ett frågeformulär med fyra frågor, kommer att skickas ut till de som har anmält sig. Detta formulär kommer att hjälpa Thomas att styra fotokursen i rätt riktning.)

Var: Hotell Rembrandt, Sukhumvit Soi 18 BTS- Asoke

https://www.rembrandtbkk.com/ http://www.thomasengstrom.com/

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast fredag 9 mars. Obs! Anmälan är bindande vilket innebär att kostnaden för kvällen måste betalas oavsett förhinder.

 

Onsdag 21 mars – SWEA Professional möter Margita Boström kl.19.00

Denna månad får vi möjlighet att lyssna på Margita Boström, utrikeskorrespondent Asien för Sveriges Radio. Margita kommer att berätta om utvecklingen i Asien under de snart fyra år som hon varit stationerad i Bangkok. Träffen kommer att äga rum hemma i Margitas bostad där hon även har sin studio. Smörgås och dricka kommer att serveras till en kostnad av 260 THB. OBS, då mat kommer att beställas är anmälan bindande!

Var: Hemma hos Margita. Adress skickas ut till alla som anmäler sig.

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast den 12 mars men anmäl dig redan idag då antal platser är begränsade.

Måndag 26 mars – Påskpynt & lunch kl. 09.30

I Nonthaburi hittar vi inte bara jul och halloween dekorationer hos Thai Artborne, de har också påskpynt på lager. Efter ett inspirerande besök och allt handlande, behöver vi lunch. Vi har bokat bord på Baan Rabiang Nam eller Rivertree House som det också heter. Denna mysiga thai restaurang ligger fint beläget nere vid floden, också i Nonthaburi. Hoppas vi ses!


Var: Exchange Square (inne i lobbyn vid Starbucks) Snälla, kontakta oss om du kan dela bil/chaufför med andra anmälda. Tusen tack!

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast onsdag 21 mars.

Onsdag 28 mars – Bubbel, tilltugg och kaftaner kl. 18.00

Tjejer, denna månad bjuder vi in er till ett bubblande poolparty med böljande chiffong, mousserande vin och tilltugg vid poolkanten (BHT500/pers). Läckra prisvärda kaftaner kan inköpas med kontanter på plats. OBS! Alla intäkter från försäljning av kaftaner går till SWEA RM Bangkok. Det här blir roligt! Alla vackra kaftaner har donerats av Anika Julin och vi tackar hjärtligast.

Var: Shiva Towers (pool området) Soi 15

Anmälan: till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com senast tisdag 21 mars. OBS! Anmälan är bindande.

 

 

, , ,