swea bangkok

Program

Program SWEA RM i Bangkok 2018

TORSDAG 25 OKTOBER

Välkomstmiddag på svenska ambassadörens residens kl. 17.30-22.30

Vi börjar RM i Bangkok med en välkomstmiddag på det svenska residenset hos vårt ambassadörspar Staffan och Karin Herrström. Där kommer vi att få avnjuta en trerättersmiddag i svensk anda. Vi träffas i lobbyn på Novotel Ploenchit och åker gemensamt med buss till residenset. Återse gamla SWEA-vänner från världens alla hörn och lär känna SWEA Bangkoks styrelse. En perfekt start på RM i Bangkok 2018!

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 17.30.

 

FREDAG 26 OKTOBER

Dagsaktivitet alt 1: Cykla i Bangkok kl. 7.00-13.30

Denna cykeltur med Bangkok By Bike leder inte till de kända sevärdheterna utan går helt utanför de bekanta turistområdena. Turen inleds i typiskt thailändska kvarter utmed floden. Vi cyklar genom smala gränder, nära folks bostäder. Första stoppet är vid ett av Bangkoks modernare byggnadsverk. Vi snirklar oss vidare bland låga trähus och stannar till vid ett par mycket spektakulära tempel. Färden fortsätter och vi ser omgivningarna förändras till mer välordnade villakvarter. Den sista etappen går genom frodiga, gröna områden trots att vi har storstaden nära inpå. Vi äter lunch på en lokal marknad intill kanalen, innan vi avslutningsvis tar oss tillbaka till startpunkten med traditionell longtail boat.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 7.00 där vi hämtas upp med minibuss. Notera att turen kommer att genomföras oavsett väder.

 

 

Dagsaktivitet alt 2: Vandring i Rattanakosin, Bangkoks Old Town kl. 9.30-15.00

Vi börjar utflykten med att åka klongbåt upp till Wat Saket, Golden Mount, ett av Bangkoks vackraste tempel med en hänförande utsikt. Därifrån vandrar vi genom Rattanakosins gator och gränder. Vi besöker bland annat Amulettmarknaden, tillverkningen av Tiggarmunkarnas skålar, Stadshuset, The Giant Swing och Tigertemplet. Under vår vandring stannar vi till och äter lunch på legendariska Kho San Road. Vi åker lokalbuss tillbaka till hotellet.

Eftersom vi kommer att besöka tempelområden måste du klä dig respektfullt d.v.s. inga bara axlar eller knän. Välj också gärna ett par bekväma skor. Ta med kontanter om du vill köpa souvenirer från någon av affärerna eller marknaderna vi besöker.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 9.30. Notera att turen kommer att genomföras oavsett väder.

 

 

Middag på Baan Khanitha kl. 17.00-22.00

Välkomna till Baan Khaniha, en bland de bästa thailändska restaurangerna i Bangkok. Baan Khanitha blev utvald till en av de bästa thailändska restaurangerna enligt Michelin Guide 2018.

Vi börjar med en välkomstdrink och får en presentation avKhunying Puangroi Diskul na Ayudhaya, Deputy Secretary General i styrelsen och tidigare CEO i Mae Fah Luang Siftelsen (MFLF) under kungligt beskyddarskap. Stiftelsen har under 30 år realiserat arvet från Hennes Kungliga Höghet, prinsessmodern (Kung Bhumibol Adulyadejs moder) att förbättra livskvaliteten för människor i fattigdom och utan alternativ i avlägsna och fattiga områden i projekt inom och utom Thailand. Stiftelsen tillhandahåller utbildning, infrastruktur och legala och hållbara sätt att tjäna sitt uppehälle i balans mellan människa och natur. Stiftelsens arbete stöttar också bevarandet av Lanna och etniska minoriteters konst, traditioner och kulturer. Modellen har använts i många länder för att framför allt adressera fattigdom och drog problem. De har varit självfinansierade sedan 2000 i deras huvudprojekt, Doi Tung Development Project. Som exempel kan nämnas att de driver en livsstilsbutik och cafékedja i Thailand, driver två caféer i Japan, levererar kaffe till japanska kedjan Muji. 2011 började Doi Tung i samarbete med IKEA Thailand leverera textiler och keramiska produkter till IKEA och numera levererar man till ett stort antal IKEA butiker runtom i världen.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 17.00 för gemensam avfärd till restaurangen. Middagen börjar 17.30.

 

LÖRDAG 27 OKTOBER

SWEA Bangkok hälsar alla välkomna till SWEA Asiens årsmöte 2018.

 

  • 8.00-12.30 Förmöte (regionstyrelsen och inbjudna gäster)
  • 12.30-13.30 Lunch för alla sweor som kommer på årsmötet vilket börjar kl 13.30
  • 13.30-15.00 Årsmöte
  • 15.00-16.00 Möt Kjell Bergqvist

Ta gärna med era SWEA produkter som ni har till försäljning, det kommer att finnas ett bord i anslutning till mötesrummet!

Kjell Bergqvist

Många av oss känner säkert till Kjell Bergqvist, en av Sveriges mest kända skådespelare. Han har under flera år varit verksam i Thailand i olika projekt för att hjälpa utsatta människor. Missa inte chansen att höra Kjell själv berätta om sitt brinnande engagemang och om Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse, med ändamålet att på olika sätt hjälpa och stärka människor som är i behov av stöd. Läs mer på: Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse.

 

Galamiddag på Pacific City Club kl. 19.00 – 24.00

I elegant miljö och med Bangkoks skyline i bakgrunden, avslutar vi RM-dagarna med en galamiddag på Pacific City Club.

På 28:e våningen i Two Pacific Tower börjar vi kvällen med välkomstdrink och kanapéer. Efter fotografering rör oss vidare upp till matsalen för en 3-rätters sittande middag. Kvällens underhållning låter vi vara en överraskning. Menyn består av tre alternativ; en kycklingrätt, en fiskrätt samt en vegetarisk rätt. Därtill serveras vitt och rött vin samt alkoholfria alternativ. Vänligen meddela ditt val vid anmälan.

Vi träffas i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 18.30 för att promenera till festlokalen. Klädsel: Fest och glamour

Hjärtligt välkomna!

 

 

 

, , ,