swea bangkok

Back in BKK!

Hej alla Bangkok-Sweor!

Efter två veckor i karantän är jag nu utsläppt!

Det känns så klart väldigt skönt, men två veckors karantän gick riktigt bra tycker jag. Vi – min man Micke och jag – hade förberett oss väl. Innan vi lämnade Thailand besökte vi vårt hotell, så vi visste hur det såg ut och vad vi kunde förvänta oss. Vår chaufför Ben såg till att vi hade våra träningsprylar, den viktiga kaffemaskinen och lika viktiga Coke Zero när vi anlände till hotellet. Träning och fasta rutiner tog oss igenom denna period förvånansvärt lätt. Var tredje dag fixade också vår maid, Khun Noi, smoothies och färsk frukt som vi fick levererat, så vi ska verkligen inte klaga. Men – man fick ändå en liten tankeställare kring hur människor klarar av att sitta i fängelse..

Det känns jättekul att vi är igång med våra SWEA-aktiviteter igen!
Oktober månads program bjuder på ett varierat utbud; teprovning på svenskägda Monsoon Tea Asok, köp vackra orkidéer på Air Orchid Farm & Market, månadens lunch på thailändska restaurangen Tailing Pling och så till sist ett besök på Museum of Contemporary Art – MOCA!
Programmet kommer snart till din inbox.

SWEA Bangkok firar 20 år i år!

Vi skulle ha firat vårt 20-årsjubileum under våren, men pandemin har ju tyvärr medfört att alla typer av tillställningar ställts in. Nu gör vi ett nytt försök att fira under hösten! Har du några idéer eller vill du vara med i festkommittén? Vi behöver tänka nytt kring hur vi ska fira eftersom situationen med Covid-19 håller i sig. Hör gärna av dig till mig (eva.steinbach61(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com) om du vill vara med!

Under sommaren har flera av våra medlemmar flyttat ifrån Bangkok.

Lena Olsson, ansvarig för programgruppen och ledamot i styrelsen har flyttat till Madeira, Portugal. Lena har verkligen varit en mycket uppskattad medarbetare som med sin passion för estetik, text och design har presenterat SWEA Bangkok på ett fantastiskt sätt. Tack Lena!
Nu kommer Emma Hemström att ta över hennes roll, dels i programgruppen och dels i styrelsen. Jag vet att Emma kommer att klara detta galant. Välkommen Emma!

Sara Hallström och Maria Hahn har varit valda som revisorer, men har båda också lämnat Thailand.
Tack Sara och Maria för ert arbete med SWEA!
Katarina Svensson och Maria Mellblom har varit så gulliga och med kort varsel ställt upp för att ersätta dem. Tack!

Anna Frummerin, som blev vald till regionordförande för ASOC – SWEA Asien Oceanien – i april, har tyvärr avgått på grund av familjeskäl. Vi har istället fått en ny regionordförande som heter Catarina Hansson. Catarina bor i Perth, Australien och hon har varit verksam i SWEA Perth under många år, bl a som ordförande och ledamot i styrelsen.

SWEA Världen

Till sist vill jag påminna er medlemmar som ännu inte gått med: gå gärna in på SWEA Internationals Facebooksida SWEA Världen för snabba uppdateringar kring allt som händer globalt inom organisationen.

Här en del av beskrivningen från Facebook:

SWEA Världen är en sluten grupp på Facebook för aktiva SWEA-medlemmar från hela världen. Här kan du ställa frågor, diskutera, dela tips och information om t.ex. SWEA-program, regionmöten m.m. Även andra ämnen som resor, recept, skolor, barn, karriär, utlandsliv, hem-flytt, hälsoämnen m.m. välkomnas.

Hoppas vi ses på någon av de spännande aktiviteterna under oktober! 

Varma hälsningar,
Eva,
Ordf. SWEA Bangkok

, ,