swea bangkok

Detta händer i april!

– Aktiviteter inställda på grund av nya Covid-restriktioner –

 

Torsdag 1 april – knytkalas påsklunch

Kom och fira in påsken i sällskap av andra Sweor. Tillsammans ser vi till att tex Janssons, köttbullar, sill, lax, ägg, påskgodis osv finns på buffébordet. Fördelningen av vad var och en ska bidra med kommer efter att vi fått in samtliga anmälningar.

Tid och plats: Torsdag 1 april 12.00 hemma hos Carolina Rönnberg på 89 Bangkapi Mansion, Apt 11B, Sukhumvit Soi 12

Anmälan: Anmäl dig senast söndagen den 28 mars genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Torsdag 8 april – SWEA Professional: seminarium med Annette Wallgren från UN

Vad finns för koppling mellan jämställdhet och klimat? Och vad har förnyelsebar energi i Kambodja, Vietnam och Bangladesh med kvinnors ekonomiska och sociala rättigheter att göra?
Den här presentationen kommer att visa hur ett jämställdhetsperspektiv faktiskt kan vara en viktig del av lösningen för vår planet och för att hantera klimatkrisen. Annette från UN Environment Programme (UNEP) kommer att berätta lite om hur det är att jobba med de här frågorna inom FN:s miljöorgan och projektet EmPower – Women for Climate Resilient Societies – där UNEP och UN Women – med stöd från Sida Sverige – sätter jämställdhet och mänskliga rättigheter i fokus för miljöarbetet.

Åsa Hedén från Sida kommer att vara moderator under kvällen.

Pris: 400 THB för enklare förtäring och ett glas vin. Önskas mer vin kommer det att säljas till självkostnadspris. Tänk på att ta med dig jämna pengar.

Tid och plats: Torsdag 8 april kl 18.30 hemma hos Eva Steinbach som bor på 89 Bangkapi Mansion, Apt 14B, Sukhumvit soi 12.

Anmälan: Anmäl dig senast söndagen den 4 april genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
I anmälan vill vi att du skriver om du har någon allergi eller om du önskar vegetariskt alternativ. Anmälan är bindande.

Läs mer om Annette Wallgren här
Läs mer om Åsa Hedén här

Onsdag 21 april – Papaya Studio (Inställt)

Papaya är Thailands största museiliknande antikaffär. Förbered dig på fyra våningar fyllda med mängder av möbler och inredning. Ägaren, Mr Tong, har stor passion för antikviteter. När han var 14 år spenderade han alla sina besparingar på antikviteter – det var starten på Papaya Studio.

“Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love”

Tyvärr finns ingen restaurang på Papaya Studio och inte heller i närheten. Därav rekommenderar vi att du själv tar med lite mellanmål.

Tid och plats: Onsdag 21 april. Vi samlas vid Terminal 21 kl 9.30. Hör av dig till programgruppen om du kan erbjuda bil och skjuts. Det tar ca 30 minuter att åka till Papaya Studio.

Anmälan: Sista dag för anmälan är söndagen den 18 april till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Torsdag 22 april – Quiz via Zoom

Länk och lösenord till quiz hittar ni i mailet från programgruppen.

Tisdag 27 april – Peder Gustafsson från Sveriges Radio (Inställt)

Peder kommer att berätta hur det är att jobba som korrespondent i Asien. Han bevakar länderna från Afghanistan i väster till Nya Zeeland i öster. Vi kommer att på följa med i en utrikeskorrespondents vardag och han kommer att fokusera på hur det fungerar i pandemitider. Dessutom får vi höra mer om det som händer i Myanmar och utvecklingen här i Thailand.

OBS! Denna aktivitet kan komma att ställas in med kort varsel om det händer något särskilt inom Peders bevakningsområde.

Tid och plats: Tisdag 27 april kl 18.00 hemma hos Eva Steinbach som bor på 89 Bangkapi Mansion, Apt 14B, Sukhumvit soi 12.

Pris: 400 THB för enklare förtäring och ett glas vin. Önskas mer vin kommer det att säljas till självkostnadspris. Tänk på att ta med dig jämna pengar.

Anmälan: Sista dag för anmälan är torsdagen den 22 april till  sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.  I anmälan vill vi att du skriver om du har någon allergi eller om du önskar vegetariskt alternativ. Anmälan är bindande.

Läs mer om Peder Gustafsson här

, ,