swea bangkok

Detta händer i maj!

Pga rådande läge fortsätter vi att erbjuda aktiviteter via Zoom under hela maj månad. Skulle situationen förändras till det bättre kommer vi givetvis se över möjligheten att träffas fysiskt igen.

 

Fredag 7 maj – “Vem bor här” + fredagsdrink

Många av oss har på sätt och vis redan varit hemma hos varandra via Zoom. Det man får se är dock ofta begränsat till en bit av en vägg, en bokhylla eller en takvinkel. Denna aktivitet är baserad på SVT:s succéprogram ”Vem bor här”. Vi vill att du skickar in 4 bilder från ditt hem. Det kan vara en bild som visar mycket av din lägenhet eller ditt hus eller varför inte bilder på personliga detaljer. Vill du får du gärna skicka med lite kuriosa kring bilderna som skulle kunna fungera som ledtrådar.

När vi ses på fredag kommer Emma H att visa bilderna och spelet går ut på att lista ut vem som bor var. Detta görs mer än gärna med en liten fredagsdrink.

Tid: Fredag 7 maj kl 15.30

Zoom: länk till zommöte hittar ni i mailet från programgruppen.

Skicka dina bilder till emmah_84(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com eller till Emma Hemström på Messenger senast torsdag den 6 maj.

 

Torsdag 13 maj – SWEA Professional: seminarium med Annette Wallgren från UN

Vad finns för koppling mellan jämställdhet och klimat? Och vad har förnyelsebar energi i Kambodja, Vietnam och Bangladesh med kvinnors ekonomiska och sociala rättigheter att göra?Den här presentationen kommer att visa hur ett jämställdhetsperspektiv faktiskt kan vara en viktig del av lösningen för vår planet och för att hantera klimatkrisen. Annette från UN Environment Programme (UNEP) kommer att berätta lite om hur det är att jobba med de här frågorna inom FN:s miljöorgan och projektet EmPower – Women for Climate Resilient Societies – där UNEP och UN Women – med stöd från Sida Sverige – sätter jämställdhet och mänskliga rättigheter i fokus för miljöarbetet.Åsa Hedén från Sida kommer att vara moderator.

Tid och plats: Torsdag 13 maj kl 18-19 på Zoom.

Zoom: länk till zommöte hittar ni i mailet från programgruppen.

Anmälan: Anmäl dig senast 11 maj genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Läs mer om Åsa Hedén här
Läs mer om Annette Wallgren här

 

 

Torsdag den 20 maj – Träna med Karin

Karin Kiszakiewicz är medlem i SWEA Bangkok och har under sina år här utbildat sig till personlig tränare.

Följ med i en timmes träning med fokus på styrka med egen kroppsvikt. De flesta övningarna kommer att bli möjliga att alternera för att göra enklare eller tyngre så alla kan vara med! På med träningskläder och starta igång Zoom så svettas vi tillsammans.

Tid: Torsdag den 20 maj kl 10.00.

Zoom: länk till zommöte hittar ni i mailet från programgruppen.

Anmälan: Anmäl dig senast 19 maj genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Fredag den 28 maj – Quiz med Katarina

Denna gången är det Katarina Svensson som ska få våra hjärnor att jobba. Hennes quiz kommer att ha svenskt tema så det borde väl vi Sweor fixa galant, eller?

Tid: Fredag den 28 maj kl 15.00.

Zoom: länk till zommöte hittar ni i mailet från programgruppen.

 

Onsdag den 2 juni – SWEA Professional SAC – Föreläsning med Marianne Hamilton

SWEA SAC (Sydney, Adelaide and Canberra) bjuder in oss i övriga regionen att lyssna på Marianne Hamilton. Så här beskriver SWEA SAC eventet den 2 juni:

Marianne är något av en legend inom näringslivet med sina banbrytande idéer. Med Mariannes bok “Några råd till min kära dotter” eller “Advice to My Dear Daughter” som verktyg försöker hon nu få fler kvinnor att ta tag i sina karriärer och satsa på ledande roller. Marianne var den första kvinnan i den verkställande ledningen för det som ofta kallas Sveriges kronjuvel, det 148 år gamla företaget Atlas Copco. Hon har tjänstgjort i många styrelser. Idag är hon författare. Marianne publicerade nyligen boken “Några råd till min kära dotter” mitt under pandemin. Mariannes bok innehåller 46 råd som hjälper läsaren att navigera inom näringslivet. Boken har bl.a. använts av globala bolag som Volvo och ABB, därmed har den använts i princip överallt i världen.

Det är en ära att få ge SWEA ASOCs medlemmar en unik chans att i första hand höra Marianne berätta om sin bok. Boken riktar sig till prestationsinriktade kvinnor som vill lyckas med sina professionella liv. En bok som delger Mariannes erfarenheter och djupa kunskaper i professionell utveckling och konsten att lyckas i yrkeslivet. En kväll som vi tror blir en inspirationskälla för varje yrkesverksam kvinna som vill lyckas i sitt yrkesliv och i sitt liv.

Du kan köpa boken här https://www.bookdepository.com/N%C3%A5gra-r%C3%A5d-till-min-k%C3%A4ra-dotter-Hamilton-Marianne/9789151927930?ref=grid-view&qid=1619185425834&sr=1-1

Anmäl dig här

, ,