swea bangkok

Hej alla Sweor i Bangkok!

Äntligen börjar vi se ljuset i tunneln! Skolorna öppnar och karantänen tas bort för vaccinerade. Det var härligt att se många barn och ungdomar i sina skoluniformer på väg hem från skolan i eftermiddags när jag gick på Sukhumvit. Nu känns det som vi kan resa lite lättare igen och vi kan ta emot familj och vänner hemifrån. Jag har precis bokat för två av sönerna att komma hit under julen och det känns såå mysigt.

SWEA Bangkok kan äntligen börja ses i verkliga livet igen. Jag hoppas vi ses redan imorgon på vårt tjejmingel på Artis Coffee. Det är ¨Öppet Hus¨ mellan kl 17-21, titta förbi så bjuder vi på något gott att dricka med tilltugg. Du får gärna ta med dig en svensktalande väninna som kanske är nyfiken på SWEA Bangkok och vad vi gör.

På torsdag kväll (kl 17.30 och zoom-länk finns i programmet) har vi ett spännande Zoom-möte med författaren Birgitta Bergin som kommer att berätta om hur hon följde sin dröm om att bli författare. Hon kommer även prata om sin senaste bok, men även om du inte har hunnit läsa boken tror jag att du kommer att ha behållning av denna föreläsning. Birgitta är en härlig tjej som har mycket att berätta.
November och december kommer att bli fyllda med spännande SWEA-aktiviteter så håll utkik efter programmet som kommer under nästa helg någon gång.

I söndags genomfördes SWEA ASOC´s regionmöte på Zoom. Förutom att vi i ASOC´s styrelse
(alla avd.orfd, från denna regionen samt regionordf.) deltog var alla medlemmar inbjudna. Tack ni som var med från SWEA Bangkok! Under den formella delen godkändes bl a regionens nya namn från SWEA Asien till SWEA ASOC (SWEA Asien/Oceanien). Världsmötet kommer att bli den 28/4 -1/ 5 2022 i Fort Lauderdale i Florida och Sverige-middagen kommer att äga rum någon gång under augusti 2022 i Malmö! Alla är välkomna till dessa event!

Efter årsmötet berättade vår internationella ordförande Suzanne Southhard om sina spännande år som ordförande och mötet avslutades med Sofia Solfors som berättade om arbetet med den nya hemsidan för SWEA. Vi ser fram emot resultatet!

Valberedningen håller på för fullt med att rekrytera nya medlemmar till styrelsen och till programgruppen. Både styrelsearbetet och arbetet i programgruppen ger dig möjlighet att arbeta med andra kreativa och positiva kvinnor. Detta kan också vara bra att ha på CVn när man kommer tillbaka till Sverige igen och ska söka arbete. Det är dessutom väldigt kul och lärorikt!

Vill du vara med, kontakta Valberedningens sammankallande Emma Hemström på emmah_84(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Om du vill lägga fram en motion till årsmötet nästa år måste motionen skickas in till styrelsen senast den 20 december 2021. Du skickar in den till bangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org" target="_blank" rel="noopener">bangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org

Hoppas vi ses imorgon!
Varma hälsningar
Eva