swea bangkok

Hej alla Sweor i Bangkok!

Hoppas att ni alla har haft en bra januari trots stängda skolor och dålig luft. Det är trist att man inte ens kan gå på en promenad på grund av luftföroreningarna, men förhoppningsvis blir det bättre snart!

Det känns väldigt bra att de har lättat lite på restriktionerna igen vilket innebär att vi kan ha vårt årsmöte som planerat. Vi är väldigt glada att vår ambassadör Jon Åström-Gröndal har bjudit in oss att ha vårt årsmöte på det svenska residenset den 18 februari. Jag hoppas att så många som möjligt har tid och lust att vara med. Förutom årsmöte äter vi middag tillsammans och Helena Rietz är vår gästtalare i år. Helena har en spännande bakgrund som bl a ambassadör i Jordanien och DR Kongo. Hon är dessutom medlem i den svenska utrikesministerns kvinnliga medlingsnätverk. Det kommer inom kort en inbjudan till årsmötet. Boka in den 18 februari i er almanacka!

Brukar ni gå in och lyssna på SWEA-poddarna? Jag kan verkligen rekommendera er att göra det. De intervjuar spännande kvinnor med olika bakgrunder och historia. Fotbollstränaren Pia Sundhage, koksboksförfattaren, dietisten och läkaren Amy von Sydow-Green och Sveriges utrikeskorre i Indien, Malin Mendel är några av dem som har varit med. Man kan lyssna på alla poddarna i efterhand. Gå in på SWEA Internationals hemsida, www.sweaarkiv.org och klicka er fram till poddarna.

SWEA International anordnar också väldigt intressanta webinarier som även dessa finns tillgängliga på hemsidan. Det går att lyssna på dessa i efterhand. De har satt in några nya webinarier för februari, exempelvis den 8 februari med journalisten Alice Petrén – Med världen som arbetsplats. Den 22 februari återkommer Anna-Karin Aksberg med en föreläsning om Immunitet  – denna gång handlar det om stress.
SWEA Professional Sverige anordnar ett webinarie med Karin Lindahl som är VD och ägare av klädkedjan Indiska, den 18 februari. Flera SWEA-avdelningar anordnar bokklubbar med kända författare. Gå in på www.sweaarkiv.org och titta på programmet för alla webinarier.

Fram till 5 mars har vi möjlighet att rösta på vem som ska bli Årets Svenska Kvinna (ÅSK). Det delas ut till en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen. Förra året fick Pia Sundhage utmärkelsen, men från och med i år får SWEA´s medlemmar vara med och rösta på vem vi tycker ska få utmärkelsen. För att rösta måste man ha betalat sin medlemsavgift för 2021. Detta kan göras via bankkonto 051-2-67718-5,Kasikorn Bank. Vår kassör Anna Stenberg står som mottagare. OBS! Var noga med att skriva vem som har betalat så vi kan notera det i våra medlemslistor. Ni kan också betala kontant på vårt årsmöte den 18 februari.

Jag hoppas ni får SWEA Internationals nyhetsbrev som kommer varje månad via mail. Det är artiklar från olika SWEA-avdelningar och kanske något längre reportage om något speciellt ämne.  Det är ofta ett tema och i januarinumret är det exempelvis tema hälsa. SWEA BKK har med några bilder från vår promenad i Lumphini park i det numret.

Valberedningen från SWEA International efterlyser kandidater som skulle vilja vara med i kommittén för BUS (Barn utomlands & svenska språket ). SWEA BUS hjälper föräldrar utanför Sverige med att föra vidare svenskan till sina barn och stötta barnens flerspråkighet. Är du intresserad, hör av dig till Agneta Bekassy på email bekassy.agneta(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Nu får vi hoppas att skolorna öppnar upp och att vi kan fortsätta träffas på våra aktiviteter som programgruppen planerar. Eftersom det fortfarande är lite osäkert med restriktionerna börjar vi lugnt under februari. Det kommer bl a att bli en ny promenad i Lumphini park och kaffe med semla från Mammas Kök hemma hos mig.

Vi ses!

Varma hälsningar
Eva
Ordf. SWEA Bangkok

, ,